Uitleg over de werking

Vanaf het begin is gebleken dat onze deurmatten succesvol zijn.

Dit succes word vooral veroorzaakt doordat onze matten zelfs zonder vegen een goede werking hebben. Door er simpelweg op te staan heeft al in 95% minder vuil en vocht in huis.

 

Onze matten zijn zó succesvol gebleken dat er inmiddels vele imitaties te koop zijn.

Het lijkt of tegenwoordig haast élke mat “schoonloop-, vochtvreet-, droogloop- of absorbeermat” heet. De meeste matten hebben wel enige werking, en liggen antislip als ze nieuw zijn.

Maar na korte tijd gebruik word het allemaal minder.

 

Een Misvatting

Een veel voorkomend misverstand is dat de hoeveelheid water welke een mat kan opnemen bepalend voor de goede werking is. Net zo belangrijk voor de werking is dat het water ook word vastgehouden!

Onze matten nemen wel een emmer water op (8 tot 12 liter) per vierkante meter, en houden het ook goed vast. De meeste andere vezels zoals sisal, kokos, en synthetische vezels, geven het water net zo makkelijk weer aan uw schoenen mee.

 

Het Katoen

In onze matten zit netto 850 gram eerste kwaliteit katoenvezels per vierkante meter. In veel matten zit  minder of totaal geen katoen. Men gebruikt regelmatig de term “afvulgewicht”. Dit betekent dat er een bepaalde hoeveelheid materiaal word gebruikt bij de fabricage, maar dat zegt niets over wat er werkelijk achterblijft na dat alle losse pluizen uit uw mat gewassen zijn. Vaak blijft er minder dan de helft van het vezelgewicht over na het wassen.

 

De Vezel

Onze matten zijn voorzien van een sterke, fijne en korte vezel. Fijne korte vezels absorberen snel, en veel water. Met dikkere of langere vezels lijkt een mat wel beter, maar dikke vezels pluizen snel uit, en slijten sneller. Langere vezels breken sneller en verkleven makkelijker met vuil.

 

Er zijn ook schoonloopmatten waarbij er een mix word gemaakt met katoen en nylon. Hier stelt men dat het nylon schrobt, en het katoen droogt. In de praktijk zult u merken dat het niet zo werkt. Zeker niet als men zonder te vegen over de mat loopt. Het nylon gaat ook snel plat liggen en is minder heet wasbaar. Het nylon is meestal niets anders als een alternatieve vulling voor het duurdere katoen.

 

Nylon Matten

Meestal staat er op de kaart van deze matten: 100% polyamide of polyprop. Polyamide is een mooi woord voor kunststof. En dit kunststof neemt van zichzelf geen water op. Sterker nog, als je het in het water gooit, blijft het drijven! Het water moet tussen de vezels opgenomen worden. Omdat het niet vast gehouden kan worden, loopt het water net zo gemakkelijk weer uw huis in.

 

De Rug

Onder onze standaard matten zit een rug van NITRIELrubber, aangevuld met PVC en enkele andere stoffen welke de sterkte en de duurzaamheid vergroten. Nitriel rubber heeft als eigenschap dat het lang soepel blijft en het geeft niet af aan uw vloer. Nitriel vind u niet snel bij anderen omdat het erg kostbaar is.

Heeft u een vloer die vraagt om een mat die vrij is van weekmakers?
Bijvoorbeeld op een gietvloer. De meeste standaard matten zijn niet geheel vrij van weekmakers, omdat dit de mat namelijk lang soepel houdt. Wij hebben hiervoor wel een alternatief, dezelfde hoge kwaliteit mat met een
latex rug. Voor informatie en prijsopgave kunt u contact met ons opnemen.

Bij de meeste merken worden diverse backings toegepast:

· De Foam rug is goedkoop, maar lost tijdens het gebruik en het wassen op. Hetzelfde foam word ook onder tapijt gebruikt. Eigenlijk is het helemaal niet geschikt voor het intensieve gebruik van een deurmat.

· De vol PVC rug word sneller hard omdat in pvc weekmakers in zitten die oplossen. Als het PVC hard word ligt de mat niet meer antislip. Als hij ouder word brokkelt de rug af. Ze worden poreus waardoor water door de mat kan komen.


Goedkoop blijkt vaak toch duurkoop en u zult ontdekken als u de prijzen van onze matten vergelijkt,

dat we vaak helemaal niet echt duurder zijn.

 

Wij zijn overtuigt van de kwaliteit van onze matten.

Klik hier om meer te lezen over onze kwaliteit garantie.

Wassen          Vaktips         Werking         De Zwarte rand

Tekstvak: pakeenmat.nl
Tekstvak: Waalwijk
Tekstvak: Gsm:06 - 83339377

Reinigen en Werking

Toepassingen en Kleuren

Prijzen en Bestellen

Introductie

PAKEENMAT.NL   -   Waalwijk: 06– 83339377 - E-mail: info@pakeenmat.nl