Op Maat Maken

Snij de mat op maat nadat hij gewassen is.

Het beste snijdt u met een (scherp!) recht mes langs een lat. De mat rafelt niet uit, dus u kunt snijden en knippen zonder gevaar. Het makkelijkste snijdt u in de rugzijde.

 

Binnenhoek

Wanneer u een binnenhoek moet snijden, snij dan niet door de hoek heen. Het beste is op deze plek een kleine ronding te maken. Hierdoor scheurt de mat minder gauw in. Zie de voorbeelden hier onder:

 

Diepte/Hoogte Aanpassen

Wanneer uw luik of inlegrand te diep is, kunt u de oude mat omdraaien en hierop de schoonloopmat leggen. Word dit te hoog, of ligt de mat niet goed vast, dan is het beste een plaatje multiplex of triplex te gebruiken als ophoging.

 

Als er reeds een plank in uw luik of inlegrand ligt, kunt u ook deze plank met een paar hardhouten latten van onderaf ophogen; Plank er uit, een paar latjes van de juiste dikte in de rand, plaat er weer op.

Gebruik hardhouten latjes, dan verrotten ze niet.

 

Werking Vochtopname

Een goede manier om de werking van de schoonloopmat te controleren is door er een beetje water op te laten lopen. Het water moet dan direct opgenomen worden. (Het mag er niet op blijven staan.) Neemt de mat het water niet goed op dan is hij meestal vet of te vuil geworden.

 

Wasmiddel

Een andere oorzaak kan zijn dat uw wasmiddel te vet is. (Er zit bijvoorbeeld wasverzachter in.)

Aril is een voorbeeld van een wasmiddelmerk waar veel stoffen in zitten welke de vochtopname remmen.

 

Zeepresten

Ook kan de mat minder goed werken omdat er nog zeepresten in uw mat zitten, spoel hem dan nog eens goed uit. (Dit kan met het spoelprogramma van uw wasmachine)

 

Niet Antislip?

Als de schoonloopmat niet goed antislip ligt, heeft dit meestal een van de volgende oorzaken;

 Er zit zand of vuil onder de mat; of u dweilt met een te vette zeep. Dit kunt u beide oplossen door de plaats waar de mat ligt met afwasmiddel en een vochtige doek schoon te maken. Vergeet niet ook de rug van de schoonloopmat schoon maken.

 Het is nat onder de mat. Vocht kan onder uw deur door naar binnen komen, maar ook tijdens het dweilen onder de mat komen. Schoonloopmatten zelf laten geen vocht door.

 De mat ligt op tapijt. Als uw schoonloopmat niet goed vast op tapijt ligt; dan glijdt hij niet, maar hij wandelt.Met wandelen bedoelen we, dat u niet de mat in n keer kunt wegduwen, maar hij wandelt als het ware over de vezels van uw tapijt.

Voor het wandelen op tapijt hebben we een oplossing:

Neem een stukje dun triplex, (3mm dikte is al genoeg) net iets kleiner als de mat.

Leg dit op de plaats van de mat en maak het plaatje triplex vast met 2 of meer schroefjes aan uw vloer.

Leg daar bovenop weer uw schoonloopmat. U zult zien, hij blijft keurig antislip liggen op het hout, en u heeft ng een belangrijk voordeel; Er is een harde ondergrond, dat veegt veel beter, en er komt geen kuil in uw tapijt van het vegen.

 

We gaan zelfs helemaal

op onze knien voor u

om het uit te leggen!

Met ronde binnenhoek:

beste manier, 5x sterker!

Door de binnenhoek

gesneden: zwakste

Met haakse binnenhoek: minder sterk

Tekstvak: pakeenmat.nl
Tekstvak: Waalwijk
Tekstvak: Gsm:06 - 83339377

Reinigen en Werking

Toepassingen en Kleuren

Prijzen en Bestellen

Introductie

PAKEENMAT.NL - Waalwijk: 06-83339377 - E-mail: info@pakeenmat.nl